Káťa a Honza Krejsovi (Potštejn, Rychnov nad Kněžnou)

Káťa a Honza Krejsovi (Potštejn, Rychnov nad Kněžnou)

Kadeřnice - česala mě kamarádka, ona je kadeřnice, ale v tuto chvíli začala dělat jinou práci

Vizážistka – Anna Kojan, Salon 614 ve Vamberku. Je to mojí sestřenice nejlepší kamarádka a mohu ji jen doporučit. Je strašně šikovná. Byla s ní super domluva. Měly jsme jednu zkoušku a pak v den svatby dorazila k nám. 

Šaty/oblek – Šaty jsem měla půjčené z Šatygohome v Praze. Dovezli mi je až domů a zase si je vyzvedli v neděli po svatbě (špinavé jako blázen, ale vůbec jim to nevadilo). Předtím jsem byla asi na 2 zkouškách. Super profesionální přístup. Manžel měl koupený oblek z obchodu Bandi, též super profesionální přístup. https://www.satygohome.cz/

Místo obřadu/hostiny – Obřad se konal v Potštejně na zámku. Měli jsme pronajatou velkou obřadní místnost a krásně se tam vešlo přes 100 svatebčanů. Hostinu jsme měli v kulturním domě v Lukavici u Rychnova nad Kněžnou. Tam jsme měli jídlo zařízené z hospody a zbytek jsme si zařídili po vlastní ose. Na hostině jsme měli přes 120 svatebčanů a krásně jsme se tam vešli.

Prstýnky – Prstýnky jsme pořídili v Rychnově nad Kněžnou v obchodu Klenoty, Hubert Schediwy & Syn. http://www.schediwy.cz/

Květiny/floristka – Květiny jsme měli z Květinářství Slunečnice z Rychnova nad Kněžnou. Byla jsem s nimi moc spokojená, vše mi udělali podle mých představ a fotek z pinterestu / internetu, co jsem si našla. Kytičky do váziček a na výzdobu jsem si mohla vyzvednou den předem, ale mojí kytici, kytice pro maminky atd. až v den svatby. Chtějí, aby kytky byly ve 100% stavu v den svatby, proto mi je daly až v den svatby, což mi příjde super přístup. Mohu doporučit. 

Cukroví/dorty – Dort nám pekla kamarádka, která je teda nesmírně šikovná. Jmenuje se Nikola Dangová a je také z Rychnova nad Kněžnou. Na instagramu má své dortové výtvory. :)

Hudba/kapela/dj – Měli jsme na svatbě pana Honzu Staňka se zpěvačkou z Nového Města nad Metují. Mohu je doporučit na 100000% - kvůli nim jsme měnili i datum svatby, protože na můj vymyšlený termín už neměli volno a stálo to za to! Každý nám pak zpětně kapelu moc chválil.

Fotografka - Se Zuzkou jsme se domluvily cca 14 dní před svatbou. Našla jsem ji náhodou na internetu a věděla, že ten náš svatební den bych ji chtěla mít po našem boku, i když jsem v tu chvíli měla zaplacenou zálohu i jiného fotografa (záloha mi propadla). Psala jsem Zuzce, zda náhodou nemá čas a ona měla. Bylo to to nejlepší, co se nám mohlo stát. Od té doby nám Zuzka fotila i těhotenské focení a také focení s naším synem. Mohu s jistotou říct, že to byl fakt osud. :) Zuzka fotí přesně ten styl fotek, který já miluju. Focení s ní nás moc baví a i manžel, který se nerad fotí, tak si focení užívá. Každý nám fotky ze svatby straaašně moc chválil a já jsem z nich byla totálně nadšená. Mohu opravdu Zuzku doporučit, protože je to profesionálka, ale zároveň super parťačka. Ještě jednou moc děkuji za krásné fotky.  https://www.facebook.com/ZuzanaKubickovaFoto   https://www.instagram.com/kubickova.z/


JAK TO VŠECHNO ZAČALO?

 

Káťa se s Honzou seznámila již na základní škole v deváté třídě. Poté, co zjistili, že spolu budou chodit do jedné třídy na Obchodní akademii do Kostelce nad Orlicí si každou odpoledku mávali u Korunky v Rychnově nad Kněžnou. Pak se z nich na střední škole stala nerozlučná dvojka. Aby to nebylo jen tak, Honza Kátě vyhazoval svačiny, vysypával penál do koše a prostě ji neustále zlobil – ale jak víme -> co se škádlívá, to se rádo mívá. Po 4 letech společného sezení v lavici a úspěšném složení maturitní zkoušky oba zamířili k branám vysokých škol. Po roce, kdy si každý užíval samou párty a učení na zkoušky se téměř nekonalo, si Káťa konečně uvědomila, že Honza je ten pravý. 

 

JAK PROBĚHLO NAŠE

ZASNOUBENÍ?

 

Zásnuby byly dokonalé. Honza Káťu přemluvil, aby vyrazili na výlet na ostrov Ko Rok v Thajsku. Cestou se zastavili šnorchlovat a poté dorazili na ono místo. Byla tam úžasná pláž, kde bylo jen pár lidí. Honza ale vymyslel, že přejdou takové velké kameny a jen co je přelezli, tak objevili krásnou, úžasnou a dokonalou pláž, kde byli úplně sami. Nejprve se tam Honza s Káťou fotili a poté Honza říkal Kátě, ať kouká na moře a ať zvedne ruce, dá ruce dolů, jde pár kroků dopředu, pár kroků dozadu, … Poté se Káťa zeptala, jestli už teda dobrý a otočila se zpět.
A tam už Honza klečel (ano klečel!) s prstýnkem v ruce. No prostě romantika jako blázen.

Klasická otázka na Káťu: Čekala jsi, že tě Honza požádá o ruku?

Káťa: Ne, opravdu jsem to nečekala, a proto jsem ani nevěděla (hamba), na jakou ruku se prstýnek dává. Ke všemu jsem neřekla ano, ale „jo vezmu“.


NÁŠ SVATEBNÍ DEN?

Naše svatba se konala 29.08.2020 a byla dokonalá. Musím říct, že to byla jedna velká jízda od začátku až do konce a moc jsme si ji užili. Den ráno začal s proseccem v ruce a po boku mé svědkyně a družiček. Manžel též trávil ráno s mládenci, jen si myslím, že oni pili něco ostřejšího :D. Sešla se celá rodina a pak se jelo na obřad, který se konal v Potštejně na zámku. Po obřadu, který byl moc krásný se konalo focení a samozřejmě kávička s něčím na zub v zámecké kavárně. Cestou na hostinu nám kamarádi udělali "zatahování", které se konalo na našem pozemku, kde v tu dobu ještě nestál náš baráček, ve kterém bydlíme teď. Museli jsme plnit spoustu záludných úkolů.  Na hostině jsme měli krásný a dojemný proslov nejprve od mého tatínka a později od kamarádů. A co dál? Samozřejmě byl dort, tancovalo se a hooodně pilo - až do samého rána. Šli jsem spát po 5. hodině ranní, takže si myslím, že jsme si to opravdu užili na maximum. A nejvtipnější část večera? Jeden z mládenců byl tak společensky unaven, že nám usnul na našem svatebním lóže, takže se svatební noc nekonala  a spali jsme v té posteli ve třech :D.  Jsem teď zpětně moc ráda, že se vše vyvedlo podle našich představ a všichni svatebčani byli spokojeni. Moc rádi na tento den vzpomínáme a budeme na něj vzpomínat celý život.


A JAK SE MÁME 2,5 ROKU PO SVATBĚ?

Splnili jsme si náš velký sen a je z nás rodina. Náš milovaný syn oslavil v březnu první narozeniny. Také bydlíme konečně v baráčku, který jsme stavěli a strávili tím všechen náš volný čas. A co dál? Určitě bychom chtěli být velká rodina, hodně cestovat a hlavně - být zdravý a šťastný :) A to přejeme i Vám všem, co jste dočetli náš příběh až sem. :) 


Káťa a Honza