MY KAŠPÁRKOVI (Lanškroun)

MY KAŠPÁRKOVI (Lanškroun)

Vizáž:

· Vlasy – René Langer

· Make up – Kristýna Konečná – proběhla jedna zkouška předem, je flexibilní, milá a šikovná. Nalíčila nevěstu, maminku a kamarádku. https://www.facebook.com/makeup.kristyna

· Hřebínek do vlasů – na přání, perfektní domluva, půl roku před svatbou jsem si tam nechala udělat náramek pro žádost svědkyně. – Le Petit Joie https://www.facebook.com/LePetitJoie

Šaty:

Šaty byly šité na míru od Martiny Paulusové. Martině jsem přednesla mou představu, ona mi hned dala její názor, proč něco udělat tak a něco onak. Probrala se mnou výběr látek, vše objednala, následovalo několik zkoušek podle mého přání a s výsledkem jsem byla naprosto spokojená. – https://www.facebook.com/groups/366009383766216

Místo: Obora resort Lanškroun - https://oboraresort.eu/

Už podle fotek jistě vidíte, jak krásné místo pro svatbu Obora je. Ovšem co se týká komunikace, tak se jedná o jejich slabou stránku. Místo jsme zamlouvali rok dopředu, kdy nám bylo řečeno, že ceník bude až na jaře. To by se ještě dalo pochopit, ale kdykoliv jsme se během jara zastavili, nebyla tam paní provozní, nikdo nic moc nevěděl. Po emailové komunikaci nám slíbili něco, na schůzce, kterou jsme nakonec absolvovali v Trutnově, jsme dostali zase jinou cenu.

Tři týdny před svatbou jsme si domluvili schůzku. Po sepsání našich přání nám byla slíbená konečná kalkulace, o kterou jsme museli dva týdny před svatbou znovu žádat. Ta tedy obratem přišla s hrubými chybami a nabídkou, kterou jsme si nedomluvili. Na emailové dotazy nereagovali.

Den před svatbou, se paní provozní chovala arogantně, na to že jsme se tam chystali utratit celkem dost peněz. Na dotaz k alternativě obřadu, pokud bude pršet, odvětila, že přece jsme to my chtěli na mole (což naštěstí vyšlo).

V den svatby už byla paní provozní milá a vše proběhlo podle domluvy, ale předchozí komunikace byla opravdu absolutně neprofesionální.

Catering:

Pro kamarády jsme měli zajištěný oběd a nápoje na turistické Loděnici o pár set metrů dál. K obědu měli vynikající masový nebo hlívový guláš, který zajišťoval Ivoš Stasiowski – La gastro catering – 777 00 20 10

Prstýnky:

Během hledání našich prstýnků jsme navštívili mnoho zlatnictví a všude, opravdu všude, jsme se cítili spíš na obtíž. Ovšem v pražské pobočce Rýdl, jsme byli až překvapeni, jak profesionální přístup k nám měli. Takže Rýdl doporučujeme všema deseti. https://www.prsteny.cz/

Květiny:

Kompletní květinovou výzdobu – svatební, házecí, maminek a babiček kytice, 4x korsáže pro tatínky, ženicha a svědka, květinový oblouk a květiny na stoly zajištovala Magdalena Vágnerová z Dolní Čermné. Opět perfektní přístup, v Čermné jsem si byla vybrat jaké květiny si pěstuje na zahradě a které z nich budu chtít. A v pátek večer vše přijela vyzdobit. https://www.instagram.com/magdalenavagnerova/

Cukroví/dorty: · Dajanino pokušení https://www.instagram.com/dajanino_pokuseni/

Dianka nám upekla famózní citrónový dort, makronky, kremrole, choux a cheesecake do skleničky. Udělala vše perfektně, přesně, jak jsme se domluvili a vše sama dovezla na místo. · Terka Šilarová https://www.instagram.com/tereza.silarova/

Terka je naše kamarádka, se kterou jsme se domluvili jen na počtech a výběr nechali na ní. Moc děkujeme za tartaletky, mini cupcake, cake pops a povidlové šátečky.

Hudba k obřadu:

K obřadu nám hrála živá hudba v podání Duo Marie Čechová a Šimon Keller. My jsme si jen vybrali písničky, které se nám líbí a Máří se Šimonem nám krásně dokreslili obřad. https://www.facebook.com/mari.musique/

DJ:

Jako DJ jsme si vybrali DJ Larryho. Vše jsme domluvili předem, ale na místě byl nad očekávání skvělý. Moderoval naše předem plánované aktivity a přidal i nějakou svou hru na rozproudění zábavy. https://www.djlarry.cz/

Kameraman:

Co se týká videa, jsme měli hned jasno. Dave Rebhán je jednička ve svém oboru. Natáčel v průběhu celého dne, ani jsme o něm nevěděli a výsledky jsou nádherné. Dostali jsme ručně dělanou dřevěnou krabičku s flashkou s gravírováním. Na ní byl krátký sestřih celého dne, dlouhé video, celý obřad, vyplétání kytice a hod podvazkem a hry. Profesionální práce za milou cenu. https://davidrebhan.com/portfolio-1

Fotografka:

Na závěr určitě nesmí chybět naše fotografka Zuzka. Seznámili jsme se na předsvatebním focení, které trvalo asi půl hodinky a máme z něho nádherné fotky. Hned bylo jasné, že to bude to pravé. Stejně jako kameraman fotila průběh celého dne, vůbec jsme o ni nevěděli, kromě párového focení, které bylo velmi přirozené. Zuzka vždy poradila jak se postavit, ale do ničeho nás nenutila. A výsledek je perfektní. Prvních pár fotek jsme dostali hned v pondělí a pak jsme si vybrali několik fotografií, které jsme dostali tištěné v krásném ručně dělaném obalu a jednu velkou fotografii, která nám zdobí obývací pokoj. https://www.facebook.com/ZuzanaKubickovaFoto   https://www.instagram.com/kubickova.z/

 

Jak jsme se zasnoubili?

Jestli něco umí Terka na výbornou, tak plánovat a organizovat. Jedna z konspiračních teorií ženicha počítá s variantou, že už od samého počátku vztahu spadl do její pavučiny plánů, na jejímž konci házela kytici do davu nezadaných slečen a on se jen zamyšleně usmíval s myšlenkou: „Tohle se vážně stalo?“

Léta a léta drobných narážek, snů o bílém závoji doprovázené podprahovými reklamami na svatební šaty, ho přivedla až na tu osudovou rozhlednu nad sjezdovkou vedle Lanwoodského kempu. Klečel tam s prstýnkem v ruce a čekal na to zásadní ANO (paradoxně z nevěsty nejdříve vypadlo 6x Nene nene…).

Byla zaskočena, jelikož prstýnek čekala až za pár týdnů ve Španělsku. Alespoň jednou jedinkrát David převezl Terku a obešel její plány. S očekáváním romantické procházky na pláži to udělal během té nejobyčejnější chvíle. Na místě jejich prvního rande.

Páteční přípravy

V pátek jsme pomalu začali všechno chystat, protože svatba byla na celý víkend a kamarádi a rodina přijeli už v pátek, bylo třeba nachystat Loděnici. Navazovali jsme jmenovky na půllitry, aby se zbytečně netahali další a další, věšeli pompony a světýlka, narazili sud a čekali první hosty. Na večer jsme se ještě přesunuli na místo hostiny, kde jsme si nazdobili svatební tabuli, floristka naaranžovala kytičky a oslavy mohly začít.

Den D 13. 8. 2022

Nevěsta se ráno probudila do milého překvapení, kdy po zahradě byly rozvěšené krepáky a po silnici vtipné nápisy, hned to vykouzlilo úsměv na tváři. Na obou stranách probíhaly velké přípravy, ženich chystal židle k obřadu a aranžoval svatební oblouk, nevěsta přepisovala svůj slib a nechala se hýčkat vizážistkou a kadeřníkem.

Kolem půl dvanácté se všichni svatebčani sešli na Loděnici, ženich je přivítal s domácí pálenkou a pomalu se přesunuli k obřadnímu místu. Nevěsta vyrazila s rodiči a svědkyní pěšky kolem celého rybníka, už při příchodu měla slzy na krajíčku. A jakmile začal obřad, nešlo je zadržet. Celý obřad byl neuvěřitelně dojemný, oba jsme si pověděli naše sliby, paní oddávající Vladislava Hanyšová, měla připravenou velmi osobní řeč a všechno tohle dokreslovala příjemná živá hudba.

Vždycky jsme si myslela, že gratulace jsou taková otravná část a původně jsem je chtěla na naší svatbě vynechat. Jsem ráda, že jsem to neudělala. Byla to jediná chvilka, kdy jsem měla možnost opravdu s každým prohodit alespoň pár slov a byly to další krásné, dojemné momenty.

Následovalo několik aktivit prověřující náš pevný vztah a špalír s květinami a bublinami. Skupinkové focení rodin a kamarádů a rozbíjení talíře. Poté jsme poprvé mohli malinko vydechnout. Rozdělili jsme se na rodinu, která absolvovala rodinnou hostinu a kamarády, kteří si na Loděnici užili guláš, lodičky a paddleboard.

Pro svatebčany kávička, odpočinek, sweet bar, pro novomanžele asi hodinové focení a točení. Vše v příjemné nenucené atmosféře. Po lekci modelingu jsme zase spojili všechny svatebčany dohromady a přišel čas na krájení dortu, prohlížení fotografií rozvěšených po místnosti, četba svatebních novin a volná zábava.

Z organizovaných aktivit jsme měli ještě vyplétání kytice, hod podvazkem, novomanželský kvíz a focení s prskavkami.

Všechno bylo moc příjemné a s odstupem půl roku pořád s úsměvem vzpomínáme.

Na závěr kolem půlnoci proběhlo na černo koupání v biotopu, což byla velká zábava, zvlášť když jsme tam všichni naskákali na Adama a Evu.

Tipy od nevěsty

- Jmenovky na skleničky – moc doporučuji, nikomu se skleničky nepletly a každý věděl, kde má tu svou. Ještě jsem někde viděla, že měli papírovou pásku a svatebčané si ji podepisovali sami.

- Sdílený disk – perfektní věc, kterou doporučuji všem. Zřídit si před svatbou sdílený disk, kam vám potom všichni svatebčané nahrají jejích fotky z mobilu, protože vy nemáte ponětí, co všechno se vlastně na vaší svatbě odehrálo.

- Sušení květů – chcete házet ve špalíru sušené květy? Sušte jen růže, já sama sušila různé okvětní lístky, ale nakonec jsme použili jen růže, ostatní nebyli tak pěkné.

- Prskavky – perfektní nápad, ale kupte si dostatečně dlouhé. My měli krátké a tak prskavky málem dohořeli dříve, než se stiskla spoušť. Nakonec se ale fotky povedly. Také je dobré mít připravenou nádobu s vodou kam se následně budou odkládat.

- Střep – budete rozbíjet talíř a chcete si nechat střep na památku? Hned jej dejte někomu do kabelky, my si ho nechali na slavnostní tabuli a při úklidu o něj přišli.

- Kytice – chcete odstřihávat stužky? Navažte si je hned jak přijde květinová výzdoba, v průběhu večera není moc čas.

- Svatební kytice – už víte co se svatební kyticí po svatbě? Já si ji usušila, ale zpětně bych to udělal jinak. Dají se nasušit jednotlivé květy a použít do rámečku, vylisovat a udělat z ní obraz apod.

- Osvěžení – pro osvěžení v horkém dni jsme na toalety udělali košíčky s deodorantem, parfémem, osvěžovačem úst, hygienickými potřebami, lakem na vlasy a podobnými drobnostmi, které pomohly a potěšily. Největší úspěch měly prezervativy.

- Fotokoutek – já zvolila minitiskárnu, s myšlenkou, že z ní bude možné tisknout z jakéhokoliv telefonu fotky z průběhu dne a nebudeme řešit, že někdo mrknul na polaroidu. Je to krásná památka, ze zbytku fotopapírků jsem si natiskla první fotografie od fotografky. Ale tiskárnu na svatbu nedoporučuji. Byla hodně pomalá, nestíhala tisknout a rychle se vybíjela. Polaroid bude lepší.

- Koordinace – pokud nemáte koordinátorku, rozdělte úkoly mezi jednotlivé kamarádky, napište jim seznam úkolů. A zvolte jednu hlavní, které budou všichni volat, když se bude něco dít.